VSE RADOSTI TANČIC

VETER JI JE ODNESEL TANČICO,

TAKO MOČNO JO JE OBJEL, DA JI JE SNEL TANČICO IN POVRHU ŠE POKVARIL PRIČESKO

Takšni naslovi me vedno znervirajo, pa ne zaradi situacije, ki je nastala, a ker o tančicah, odkar sem odprla poročno galerijo, vem najmanj. Kako je to mogoče, se vedno sprašujem? Ji niso mogli dovolj čvrsto pritrdit tega hudirja na glavo? Zakaj si je sploh umislila tančico, če jo potem vsi svatje iščejo po vseh kotih in kotičkih….aaaaaaaaaaaaaaaaa. No, vsaj nečemu se bodo vsa naslednja leta smejali, si mislim. Vse to me je pripeljalo do odločitve, da se podrobno seznanim s kosom, ki si ga ne izbere vsaka nevesta. S kosom, ki je lahko poseben, pregrešno drag, krasen na fotkah a hkrati je lahko sitna dekoracija, ki te spravlja ob živce.

Zakaj si sploh nadeti tančico, kaj veleva tradicija? Tančico so neveste nosile že v času Rimljanov. Ščitile so jo pred zli duhovi, nošenje le te pa je pomenilo tudi, da je nevesta devica. Danes tančica ni več obvezen poročni dekor. A v zadnjem času se je izkazal rek Old is New. In za tančico to res drži. Vse več nevest razmišlja o njej in na kakšen način si jo nadenejo, njihova domišljija nima meja.

Seveda pa je najbolj zanimivo kot v filmih, da gre del tančice prek obraza. V kolikor te do oltarja pospremi oče/spremljevalec, ti tančico dvigne on, ali pa ti samo dvigne tančico za poljub, jo nato spusti nazaj ter te »odda« ženinu. Kako te odda ženinu, je več opcij. Meni najljubša je, da se z njim rokuje ali še lepše objame ter mu reče »Čuvaj jo.« Ko sta proglašena za moža in ženo, se dvigne tančica in tvoj novo pečeni mož te poljubi.

Koliko časa nosiš tančico na poroki je sicer tvoja odločitev. Odvisno od prvega plesa, od iger, od rezanja torte ali pa ti je vseeno ter ga obdržiš na glavi do konca.

Čeprav nimam nič proti dobremu zaslužku, svojim strankam vseeno svetujem, da velja dobro premisliti, naj nosijo tančico ali ne. Poroke na prostem so trenutno in, lansko leto pa smo kar nekajkrat zaradi vetra lovili tančico. Enkrat je pristala v morju in jo je pogumni ženin rešil pred ogromnimi valovi; hvala bogu se ni nič zgodilo. Spet drugič se je na višku poročne zabave rodila ideja o slikanju pod drevesom, ki so ga posadili v tistem letu, ko se je rodila nevesta. Pod tem drevesom je uboga reva stala, ko se je v tančico zakadil netopir in poskrbel za 15 minutni žur s kričanjem. Zgodilo se je tudi, da je nevesta pri »lovljenju selfija« ugotovila, da se njena pričeska ne vidi dovolj dobro in si izpulila tančico ter si pri tem pokvarila večino pričeske…ne potrebujete ugibat kaj je sledilo.

Skratka, kakršen koli razlog boste imele si zapomnite, da je to vaš dan, počutiti se morate udobno in za nič na svetu vam niti najdražja tančica ne sme pokvariti tega dne. Ter previdno pri svečah 🙂

Ampak navedla sem res dogodke, ki se ne zgodijo pogosto.

Mogoče bi samo izpostavila vprašanje, ki mi ga je zastavila ena prijazna gospodična in sicer ali se za njeno drugo poroko spodobi nositi tančico?

Moje mnenje je, da nosite, kar vam je všeč. Itak na vaši drugi poroki gostje ne bodo isti, vsaj na eni strani ne 😉 Pazite samo, da bo tančica primerna k obleki in pazite na tistih 50 odtenkov bele.

Zapomnite si, križ, ki si ga nadenemo, nosimo same hahahaha

Lepo mi bodite, drage moje dame xoxo Urška

vir fotografij: The Knot

Leave a Comment