Je poročna obleka lahko tudi maturantska obleka?

Vsakodnevno se srečujemo z maturantkami, ki iščejo svojo najlepšo maturantsko obleko. Ene si želijo obleko, ki bi bila zelo opazna, druge spet čim manj opazno, tretjim je pa vseeno, ker jim maturantsko obleko izberejo mame.

Prejšnji teden je k nam prišla deklica, ki ni točno vedela kakšno maturantsko obleko si želi. Odločna pa je bila o barvi. Nude. Prebrskali smo obleke po dolgem in počez in takšne, ki bi ji ustrezala, žal nismo našli. Ko je že skoraj odšla skozi vrata, se je mama zagledala v eno od naših poročnih oblek. Svoji hčerki je povedala, da si je vedno želela imeti takšno poročno obleko, a žal takrat, ko se je ona poročila, tega v bivši državi niso imeli, kaj šele, da bi si takšno obleko lahko privoščili. Z žarom v očeh si jo je ogledovala. “Kaj pa. če bi to probala?” je vprašala svojo hči, “če že meni ni bila usojena, jo mogoče dobiš pa ti!” Hči ni bila navdušena, kajti to je le poročna obleka, a je za mamo to storila.

Vse, kar smo z obleko rabili storiti je bilo , da smo skrajšali vlečko. Ostalo je bilo kot narejeno, ustvarjeno zanjo. Obleka Mia bo naša predstavnica na maturantskem plesu ene od ljubljanskih gimnazij. Upam, da nam maturantka pošlje kakšno lepo sliko. Do takrat pa …Mia…

Ali je obleka primerna za obe priložnosti, pa presodite sami 🙂 se beremo, U.

 

 

Leave a Comment